| dimon161987dim | Дата: Четверг, 07.08.2025, 09:19 | Сообщение # 1 |
|
Статус: Offline
| Коли електрика зникає, життя миттєво ускладнюється: темрява, відсутність зв'язку, холодна їжа та неможливість зарядити телефон. Я сам не раз стикався з такою ситуацією, тому з досвіду знаю, наскільки важливо бути готовим заздалегідь. Щоб уникнути стресу під час блекаутів, варто завчасно придбати необхідні речі.
В першу чергу, рекомендую мати портативне джерело живлення — павербанк з великою ємністю. Краще обрати модель, здатну зарядити кілька пристроїв одночасно https://www.5.ua/novyny-....67.html . Для більшої автономності варто звернути увагу на зарядні станції або невеликі генератори, особливо якщо є потреба підживлювати ноутбук чи маршрутизатор.
Ще один критично важливий елемент — освітлення. Ліхтарики на батарейках, лампи на акумуляторах або навіть свічки допоможуть зорієнтуватись у темряві. Особисто мені зручно користуватись налобним ліхтариком — руки вільні, а світло завжди там, куди дивишся.
Не менш важливо подбати про тепло. Якщо опалення залежить від електрики, необхідно мати альтернативні джерела обігріву: газові обігрівачі з балоном або термоковдри. Також не зайвим буде запастися термосами, щоб зберігати тепло напоїв або їжі.
Особливу увагу варто звернути на запас питної води, консервів, сухих продуктів та медикаментів. У критичні моменти доступ до магазинів або аптек може бути обмежений. Я завжди тримаю вдома кілька пляшок води та простий запас їжі «на випадок».
І, звісно, не забудьте про зв'язок. Радіоприймач на батарейках чи з ручною зарядкою дозволить дізнаватися новини навіть при повному знеструмленні.
|
| |
| |