| maxmer3 | Дата: Четверг, 03.07.2025, 16:54 | Сообщение # 1 |
|
Статус: Offline
| Бувають ситуації, коли провітрювання приміщення є не лише зайвим, а іноді навіть небажаним. Наприклад, у холодну пору року відкривати вікна без потреби – значить створювати теплові втрати та підвищувати витрати на опалення. Я особисто не раз стикався з тим, що після тривалого провітрювання кімната ставала настільки холодною, що доводилося вмикати обігрівач, аби повернути комфортну температуру. Тож із часом я навчився розрізняти ситуації, коли свіже повітря справді необхідне, а коли – це просто звичка, яка не приносить користі.
Ще одним прикладом є періоди високої концентрації пилку або забруднення повітря на вулиці. У таких випадках провітрювання може лише нашкодити, особливо людям з алергією чи захворюваннями дихальної системи. Мені, наприклад, навесні доводиться уникати зайвих контактів із зовнішнім повітрям, адже алергія на пилок значно ускладнює життя. Я помітив, що в такі дні краще покладатися на системи фільтрації або рекуператори, які дозволяють підтримувати якісний повітрообмін без відкривання вікон.
У нових будинках із сучасною вентиляцією потреба в регулярному відкриванні вікон також відходить на другий план: https://volyn24.com/news....ovitria . Якщо система працює справно, повітрообмін відбувається автоматично, без додаткового втручання. Це особливо зручно вночі або під час відсутності вдома. Я особисто переконався, що інвестування в вентиляційні технології себе виправдовує, адже мікроклімат у квартирі став стабільнішим і комфортнішим.
|
| |
| |