maxmer3 | Дата: Среда, 07.05.2025, 18:33 | Сообщение # 1 |
Статус: Offline
| Повітря в батареях опалення — поширена проблема, з якою стикаються багато власників будинків та квартир. Найчастіше це стається на початку опалювального сезону або після виконання ремонтних робіт у системі. Утворення повітряних пробок порушує нормальну циркуляцію теплоносія, через що батареї частково або повністю залишаються холодними, навіть якщо котел працює справно. Власне, з такою ситуацією я зіткнувся особисто на початку осені: кілька радіаторів у квартирі не гріли, і я змушений був розбиратися, в чому річ.
Основною причиною накопичення повітря в радіаторах є потрапляння кисню в замкнену систему опалення. Це може трапитись через нещільності у з'єднаннях, неякісну герметизацію або під час доливання води. Особливо часто повітря з’являється в старих системах, де металева корозія створює додаткові умови для газоутворення. Також свою роль відіграє недостатній тиск у системі — при його зниженні гази з теплоносія активніше виділяються, створюючи так звані повітряні мішки.
Рішенням цієї проблеми може стати регулярне обслуговування системи: https://gre4ka.info/zhyttia....omfortu , перевірка тиску, а також встановлення автоматичних або ручних повітровідводчиків. Я дійшов висновку, що прості профілактичні дії можуть значно зменшити ризик утворення повітря та забезпечити стабільну роботу опалення протягом усього сезону.
|
|
| |